Deltag i iCARE projektet
iCare er et selvguidet digitalt behandlingstilbud, som henvender sig til mødre med mild til moderat fødselsdepression. At forløbet er selv-guidet betyder, at du arbejder med din behandling på egen hånd i et digitalt program.
Tilbuddet er udviklet som del af et forskningsprojekt. Formålet med projektet er at blive klogere på effekten af digital terapi i behandlingen af fødselsdepression.
Behandlingsprogrammet
Behandlingstilbuddet består af digital terapi, som foregår gennem en digital platform. Programmet er særligt tilpasset mødre med symptomer på mild til moderat fødselsdepression.
Forløbet er sammensat af 7 moduler med hver deres tema. Indholdet bygger på den behandlingsform, der kaldes kognitiv adfærdsterapi. Kognitiv adfærdsterapi er den mest kendte og anvendte behandling ved depression og angst.
I programmet arbejder du med din behandling gennem tekst, billeder, lydfiler og korte film, kombineret med små opgaver. Indholdet er sammensat med fokus på at give dig viden og redskaber til at kunne forstå og mestre din nye livssituation.
Behandlingsforløbet er selv-guidet, hvilket betyder, at du arbejder med indholdet i programmet selvstændigt, uden støtte fra en psykolog. De enkelte moduler kan derfor gennemføres i dit eget tempo, på de tidspunkter der passer dig bedst. Det gør forløbet meget fleksibelt og giver dig mulighed for at modtage behandling inden for rammerne af dit eget hjem.
Sådan deltager du
Sundhedsplejersken vil sammen med dig vurdere, om et digitalt tilbud passer til dig. Samtalen bygger på din besvarelse af et screeningsskema for fødselsdepression, som du får udleveret af din sundhedsplejerske. Er behandlingstilbuddet egnet, vil sundhedsplejersken udlevere en folder med en QR kode, som giver dig adgang til at ansøge om at deltage i forskningsprojektet. Din ansøgning gennemgås automatisk, ud fra en række deltagelseskriterier, som er beskrevet længere nede på siden.
Hvis vi kan tilbyde dig at deltage i projektet, vil vi bede dig om at udfylde en række supplerende spørgeskemaer. Er du blandt de deltagere, som får adgang til behandlingsprogrammet, vil du få tilsendt et link via Digital Post. Du skal bruge linket til at oprette en bruger på behandlingsplatformen.
Da vi gerne vil undersøge virkningen af behandlingen, er vi nødt til at opdele deltagerne i projektet i to grupper. En gruppe, som modtager behandling gennem det nye behandlings-program, og en kontrolgruppe, som ikke får adgang til programmet. Opdelingen sker tilfældigt. Du skal vide, at din deltagelse er meget værdifuld for os, uanset hvilken gruppe du placeres i.
Vigtigt at vide
ICARE er et supplerende tilbud. Du må derfor gerne følge andre behandlingsforløb, selvom du deltager i forskningsprojektet. Det er især vigtigt at vide, da vi ikke kan garantere, at vi kan tilbyde dig behandling som en del af din deltagelse.

Kriterier for deltagelse
Kvinden skal være minimum 18 år for at kunne deltage i projektet.
For at kunne deltage i projektet skal man have udviklet symptomer på fødselsdepression inden for 3 mdr. efter fødslen.
Behandlingsforløbet er udviklet til behandling af mild til moderat fødselsdepression. Deltagelse i projektet forudsætter en Edinburgh Postnatal Depression Scale score på 11-18.
For at kunne deltage i projektet skal man kunne tale og skrive dansk.
Gennemførelsen af behandlingsprogrammet er selv-guidet og alt indhold er på dansk.
For at kunne deltage i forskningsprojektet skal du være bosat i en af disse kommuner: Brønderslev, Egedal, Greve, Haderslev, Hedensted, Herning, Ishøj, Kalundborg, Kerteminde, Lolland, Nyborg, Odsherred, Rønne, Slagelse, Stevns, Svendborg, Tårnby, Vejen, Viborg, Vordingborg og Aabenraa.
Behandlingstilbuddet er ikke egnet
Behandlingstilbuddet er ikke egnet, hvis du har tanker om selvskade.
Ved en score på 2 eller over, i besvarelsen af spørgsmål 10 på Edinburgh Postnatal Depresssion Scale, er forløbet ikke egnet.
Da behandlingstilbuddet er en del af et forskningsprojekt, må du ikke samtidigt lide af svær psykisk eller fysisk sygdom.